Mobilnet, extra adatkeret, internet szolgáltatás

A Magyar Telekom a távoktatás érdekében a mobilinternet szolgáltatást használó havi díjas és Domino, továbbá meghatározott üzleti előfizetések esetén lehetővé teszi, hogy a mobilinternet szolgáltatás használatakor a linken megadott oktatási célú oldalak látogatása nem csökkentik a díjcsomagban foglalt adatmennyiséget.”

A Vodafone a digitális oktatás támogatása érdekében adathasználat nélkül teszi elérhetővé az ügyfelek számára a legfontosabb oktatási forrásokat tartalmazó weboldalakat 2021. január 31-ig.

A Magyar Kommunikációs Szövetség (a vezetékes és vezeték nélküli internet szolgáltatást nyújtó vállalkozások szakmai egyesülete) tagjai internet sebesség bővítést és más előfizetői kedvezményeket tartalmazó felajánlásai

A Digitális Jólét Alapcsomag a szolgáltatók kínálatában meglévő legkedvezőbb árú internet-előfizetés csomagok árához képest is egy legalább 15%-kal olcsóbb csomag azok számára, akik eddig még nem rendelkeznek internet előfizetéssel, így akár 30-35%-kal olcsóbban juthatnak internet előfizetéshez a polgárok.

Távoli, digitális munkavégzést segítő felajánlások

A Microsoft, a LinkedIn és a GitHub közös digitális továbbképzése 10 keresett munkakör (pl.: szoftverfejlesztő, adatelemző, projekt menedzser) kapcsán kínál lehetőséget az álláskeresőknek vagy az új digitális képességeket elsajátítani vágyóknak. Az angol nyelvű kurzusok márc. 31-ig ingyenesen hozzáférhetőek.

A Cisco ingyenesen elérhetővé tette lakossági Webex (virtuális megbeszélés platform) szolgáltatását, valamint 90 napra elérhető a vállalati Webex szolgáltatás ingyenes, korlátozás nélküli próbaverziója is.

Több biztonsági megoldással is szolgálnak a biztonságos távoli munkavégzésre vonatkozóan (VPN, DNS-alapú biztonsági megoldás, több-faktoros autentikáció).

A TechMánia Podcast online és telefonos távsegítséggel segít iskoláknak, kis és középvállalkozásoknak ingyenesen a következő témakörökben: MS Teams, Skype és Zoom használata, csoportok kialakítása, online oktatás, szoftver telepítés, frissítés.
Email cím: info@techmaniapodcast.hu
Telefonszám: +36307989923

Folyamatszervezési, szoftverfejlesztési, algoritmizálási és hatékonyságnövelési tapasztalattal tudják a vállalatokat folyamatok újratervezésében, munkavégzések átgondolásában segíteni. 

A White Hat IT Security csapata felajánlja a linken elérhető segédanyagot, amely gyakorlati segítséget ad a távoli munkavégzés biztonságosabbá tételében, illetve segítséget nyújt, hogy a cégek adatvagyona, személyes adataik nagyobb biztonságban legyenek. 

Az Oracle Academy DBA és Java programozói online tananyagai ingyenesen elérhetőek.
Email cím: eva.csilla.fazekas@oracle.com
Telefonszám: +36705119101

A QUiCK pénzügyi nyilvántartó rendszer KKV-k számára likviditássmenedzsmenthez és érintésmentes számlaérkeztetéshez nyújt segítséget. A #digitalisjolet kuponnal április végéig történő regisztrációk esetén egy évig ingyen adjuk a rendszert. 

A Számlázz.hu minden csomagjában elérhetővé tették a “bejövő számlák” funkciót. Minden vállalkozó számlázási fiókjában automatikusan megjelennek a részére (Számlázz.hu rendszerén keresztül) kiállított bizonylatok.

A vállalkozók és könyvelők közti munkafolyamatokat segítik azzal, hogy a könyvelői adatkapcsolatot mindenhol elérhetővé tették, így a Számlázz.hu-ban kiállított számlák, a kifizetettségi adatok automatikusan megjelennek a könyvelő szoftverében is. Az online adatkapcsolat 9 szoftverrel elérhető. 

Az InvestCEE Tanácsadó Kft. felajánlja felhő-alapú szoftver eszköztárát, szolgáltatásait, szakértői kapacitását a jogi és üzleti folyamatok digitalizációja érdekében. Ezek a megoldások segítik az adatvezérelt ügyvitelt, a szerződéskötés digitalizációját, a vállalati adatbázisokban való hatékony eligazodást.

A „Vállalkozz Digitálisan” kezdeményezés keretében a MobilGO minden magyar embernek és vállalkozásnak segítséget kíván nyújtani a digitális átállásban, így ingyenessé teszi a cégregisztrációt és az online értékesítést minden hazai vállalkozás számára az applikációban és weboldalon a járványhelyzet idejére.

Biztosítják segítségüket a Microsoft Dynamics NAV, BC ERP rendszerek supportálása, Microsoft ERP rendszerek supportálása terén.

Ingyenes hozzáférést biztosítanak az elektronikus aláíráshoz szükséges tanúsítvány megszerzéséhez.

Az autoSIM-200-al dinamikus szimulációk készíthetők az ipari automatizálás területén ismert folyamatokról (pneumatika, hidraulika...)

Animációk - Az automatizálás világában használt pneumatikus építőelemek szerkezeti kialakításainak bemutatásához használható animációk, pneumatikus vezérlések és kapcsolások működő szimulációi tölthetők le előzetes ingyenes regisztráció után.

Segítünk fenntartani a cége folyamatos működését.Az Avaya Spaces hang- és videokonferencia 200 fő egyidejű részvételével nyújt távmunka lehetőséget, beszélgetési térrel, fájlmegosztással és most 60 napra ingyenesen elérhető bármely cég számára. 90 napra ingyenes licencek a felhőalapú távoli együttműködéshez.

ESZIR felhő alapú szociális szakmai adminisztrációs rendszerünkkel, jelentős költség és munkaerő megtakarítás érhető el. Strukturáltan rögzíthető és akár távolról is követhető az ellátottak állapota az elvégzett munka. Új igénylők most 3 hónapig ingyenesen használhatják rendszerünket.

A járványügyi vészhelyzet végéig nyílt információk elemzésével olyan ingyenes szolgáltatást nyújtanak, amellyel ügyfeleik képet kaphatnak arról, hogy az informatikai rendszereik tartalmaznak-e rosszindulatú kódokat, végeztek-e rajtuk sikeres kibertámadásokat, stb.

Digitalizációs tapasztalataink alapján segítünk kiválasztani szoftvereket, melyek az otthoni munkavégzést, csapatmunkát, ügyfélkommunikációt támogatják. (A szoftvereket mi nem áruljuk és nem üzemeltetjük.)

Ingyenes veszélyhelyzeti GDPR videórögzítés módszertan az SzVMSzK és az ATASI TEAM Kft. felajánlásban a magyarországi videórögzítő rendszert alkalmazók számára. A módszertan a járványügyi intézkedések támogatásához, valamint a vállalkozóknak, vállalkozásoknak nyújt segítséget a jogszerű adatkezeléshez.

A belső kommunikációval foglalkozó Blue Colibri App ingyenes, részletes és gyakorlatias válságkezelési és kríziskommunikációs útmutatót ajánl fel (nem csak) vezetőknek.
A javaslatokat tartalmazó útmutatóért írj a sas.eszter@joincolibri.com címre, és küldik is az útmutatót.

A Colibri Online Studios ingyenes home office bingó játékot ajánl fel, amivel távmunkában is biztosítható a jó hangulat, a közösségérzés és az elkötelezettség. A letölthető bingó sablonért és a feladatokért írj a studios@joincolibri e-mail címre.

A Moresimp Kft. - a kialakult helyzetre tekintettel - a bajba jutott cégeken kíván segíteni távmunkát támogató szoftverek ingyenes biztosításával, így egyszerűbbé válik a projektmenedzsment, az ügyféltámogatás (helpdesk) és a dokumentumkezelés (céges wiki) is.

A Panda Security, a jelenlegi helyzetre való tekintettel, végpontvédelmi megoldását, termékeit 3 hónapig és 50 felhasználóig ingyen biztosítja meglévő ügyfeleinek licenc bővítésére, és védelem nélküli, új ügyfelek részére!

Az otthoni munkavégzés már nem csak arról szól, hogy egy-egy email megnyitható legyen a telefonunkon vagy laptopunkon, bárhol is vagyunk éppen. A hatékony távmunka alapfeltétele, hogy az otthonunkból is biztonságos módon teljes körű munkavégzésre legyünk képesek.

Távoli informatikai segítség nyújtásban tudunk segíteni, legyen szó akár a meglévő infrastruktúra üzemeltetése, átalakítása, home office-ra való átállás elősegítése, vagy új rendszerek bevezetéséről. Microsoft technológiákon alapuló termékek üzemeltetése, támogatása, KKV-k és lakossági ügyfelek számára. info@focussolutions.hu

Szervezete már ma használatba veheti a Teams ingyenes verzióját. Sok más mellett korlátlan csevegési, videóhívási, fájlmegosztási és fájltárolási lehetőségeket vehet igénybe – ameddig csak szeretné.

Ingyenesen elérhető Microsoft Office képzési anyagok.

Microsoft Teams használatához oktató videók és útmutatók.

Microsoft angol nyelvű tréning csatorna, amely segít a Microsoft Teams használatában.

Az egészségügyi veszélyhelyzet megszüntetéséig ingyenessé tesszük felületeinket, funkcióinkat, annak érdekében, hogy ezzel is elősegítsük az előadó-művészeti életben a leendő szakmai kapcsolatok kiépülését, jövőbeni projektek megszületését.

Megoldásainkkal fizikai kontaktus nélkül köthetnek munkaügyi és megbízási vagy *egyéb szerződéseket. Négy hónap ingyenes időszakot és 100 szerződést biztosítunk minden rászoruló vállalkozásnak a járvány idején.

A HumanoiT Kft.-nél azon dolgoznak, hogy a vállalati informatika biztonságosabb legyen. A jelenlegi krízishelyzetben is ez a cél, ezért 2020. dec. 31-ig IT biztonsági és jogi kríziskonzultációval segítenek üzletfolytonossági terv, vírusvédelem, jelszókezelés, információbiztonság és munkajogi kérdések kapcsán.

A Capital Consulting a digitális összefogás keretében összegyűjtött olyan nemzetközi felajánlásokat, melyek a vírushelyzetre reagálva ingyenes képzési lehetőséget biztosítanak, valamint ingyenesen hozzáférhető szoftveres megoldásokat tettek elérhetővé.

Segítségnyújtás bármilyen lakossági számítógépes problémával kapcsolatban, ami távolról telefonon vagy interneten keresztül megoldható. Cégek, vállalkozások számára tanácsadás akár online megjelenésben is (weboldal, webshop, online fizetés).

A StatusApp használatával radikálisan lecsökkkenthető a problémák felismerésétől a megoldásig tartó idő. A munkatársak a munkanap végén 3 célzott kérdés megválaszolásával lehetővé teszik, hogy a menedzsment akár naponta javítson a vállalat működésén.

A billzone.eu online számlázó felajánlja, hogy 2020. június 30-ig új ügyfeleinek évi 24 db e-számlát állíthatnak ki díjmentesen. Ezzel szeretnék elősegíteni az érintésmentes és digitális számlázás minél szélesebb körű elérhetőségét.

A SZTAKI eLearning Osztály által kidolgozott SSS® többplatformú technológia segítségével előadásokat és konferencia anyagokat lehet archiválni és megosztani a hozzájuk tartozó illusztrációkkal.

KKV-Direct : Mikro-, kis- és közép-vállalkozások kapcsolati és üzleti platformja, mely kifejezetten a vállalkozók és vállalkozások egymás megismerésére, az egymás közti kapcsolat létrehozására, illetve az egymás közti üzleti lehetőségek támogatására létrejött online üzleti platform.

Felhőalapú könyvelő és pénzügyi rendszer, amely telepítés nélkül, azonnal használható. A könyvelő és könyvelt vállalkozás a rendszerben elérhető dokumentumkezelőben intézheti a bizonylatok átadását, információk megosztását. A könyvelő programunk 60 napig, a pénzügyi programunk 90 napig ingyenesen elérhető.

Távoli, digitális orvosi munkát támogató felajánlások

A koronavírus járvány kezelése során az egyik legfontosabb feladat az egészségügyi alapellátásban dolgozók megvédése. A NetDoktor a koronavírus gyanús, és a diagnosztizált esetek adminisztrálását biztosító, ingyenesen elérhető online szolgáltatásokat nyújt. A csomag része a NetDoktor mobilapp is, ami az orvos-beteg kommunikációt és az EESZT csatlakozást támogatja.

Ingyenes bőrgyógyászati távrendelést biztosítunk a "MedInnoScan" nevű, Apple Storeból és Google Play Storeból letölthető applikációnkkal. A leletezést a Semmelweis Egyetem Bőrgyógyászati Klinikája végzi, TB fizeti, TAJ szám kell hozzá. A leletet emailen kapja vissza a feltöltő felhasználó 72 órán belül.

Távoli, digitális oktatást segítő felajánlások

Elindult a Vodafone Netszülő képzése – Most a nagyok is beülhetnek az online iskolapadba.

A Cisco 180 napra elérhetővé teszi Webex platform oktatási moduljának (Training Center) teljes értékű próbaverzióját.

A Microsoft ingyenes webes tanfolyamokon, webinárokon mutatja be a digitális oktatás lehetőségeit pedagógusoknak.

A Vodafone Digitális Iskola Programra kidolgozott „Kisokos” egy komplex szakmai anyag, mely digitális felületek használatához és a tanításba való integrálhatóság lehetőségeihez ad útmutatót közérthető módon.

A „Vodafone Tanári szoba” a Vodafone Digitális Iskola Programban dolgozó pedagógusok jó gyakorlatainak megosztására létrehozott oldal, amely várja a digitális ötletekre vágyó és kipróbált módszereiket szívesen megosztó tanárokat, ezáltal segítve a pedagógusok és az iskolák digitális transzformációját.

Az NJSZT honlapjáról nyomtatható formában, ingyenesen letölthető az IKT pedagógusoknak című tananyag, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait. A társaság szakértőitől e-mailben is kérhetnek segítséget az informatikával ismerkedő pedagógusok és felhasználók is.

A Telenor Hipersuli digitális tanáraitól ingyenes eszköz és módszertani javaslatcsomag érhető el a távoktatás bevezetésére szülőknek és pedagógusoknak.

A webfejlesztő cég segítséget tud nyújtani útmutatóival a prezentáláshoz, műszaki előadásokhoz, valamint az online meetingekhez. Lehetőség van a Microsoft Teams vagy Skype szolgáltatások távoktatásra való használatához felkészítő alkalmak és próbaelőadások megszervezésére.

A Codecool budapesti oktatóközpont tanárok és szülői csoportok számára kínál ingyenes segítséget a digitális munkarend gyors felállításához programok telepítésével, tanulási csoportok létrehozásával, prezentációk és videók rögzítésével, feltöltésével és megosztásával kapcsolatban.

A Vodafone Alapítány e-learning rendszerén keresztül az érdeklődő pedagógusok ingyenesen elvégezhetik az „IKT eszközök a tanórán” című 30 órás akkreditált tanár-továbbképzési programot.

Az ITware Kft. kiemelt területe a mesterséges intelligencia (MI) alapú egyedi megoldások, valamint az MI alapú tesztautomatizálás. Szeretnénk felajánlani AI Clinic oktatási csomagunkat 50% kedvezménnyel azon vállalatok számára, akik a gépi tanulás, adat elemzés témakörében szeretnének gyakorlati segítséget kapni.

A 3bit Kft. online és telefonos szaktanácsadást nyújt online oktatással, módszertannal, lehetőségekkel, tapasztalatokkal kapcsolatban.
Email cím: ivsz@3bit.hu Telefonszám: +36709450554

A Vodafone Magyarország Digitális Iskola Program videógyűjteménye olyan tanítási célokra hatékonyan használható alkalmazások használatát bemutató videókat tartalmaz, melyek az IKT eszközök használatában kevésbé járatos pedagógusok számára is könnyedén követhetőek.

Az A Manóba! szervezete segítséget nyújt a távoktatás bevezetésében.

Az Oracle Academy DBA és Java programozói online tananyagai ingyenesen elérhetőek.
Email cím: eva.csilla.fazekas@oracle.com Telefonszám: +36705119101

A T-systems Magyarország „Válj Digitális Pedagógussá MOST” Programjának mini-képzésében gyakorlatias leírások, számos ötlet és tanács segíti a pedagógusokat a digitális pedagógussá válás útján.

A Telekom felhasználóinak az IPTV Videotékában és a TV GO aloldalán számos ingyenesen elérhető otthoni oktatást segítő tartalmi lehetőség és ajánlat áll rendelkezésére. Elérhetőek továbbá az M5 által sugárzott oktatási anyagok, IPTV-n június 30-ig vagy a jelenlegi helyzet fennállásáig.

A Telenor MyTV szolgáltatásában bárki számára előfizetési díj nélkül érhető el az M5 oktatási csatorna, Telenor ügyfeleknek adatforgalom felhasználása nélkül.

A Balázs-Diák Kft. saját fejlesztésű Ügyesedni és Újgenerációs szoftvereivel kapcsolatos tájékoztatást és útmutatót ad az online felület eléréséhez és ingyenes használatához.
Email cím: info@balazs-diak.hu Telefonszám: +36204664116

A Magyar Digitális Oktatásért Egyesület saját résztvevői hálózatában a valós gyakorlat feldolgozása megosztható jógyakorlatként, továbbá mentorálást, egyéni és iskolai szintű szakmai tanácsadást ajánlanak fel a távoktatásos mintaórák kidolgozásában.
Email cím: egyesulet@mdoe.hu Telefonszám: +36302809450

A Redmenta tanári közössége több mint ezer saját anyagot ajánl fel azok számára, akik még nem hozták létre digitális tartalmaikat, ezeket az anyagokat folyamatosan kategorizálják. A Redmenta használatához és az átálláshoz bármilyen segítséget megadnak az iskoláknak. Email cím: hello@redmenta.com

A WebSoft Informatika segít az iskoláknak nyílt forráskódú, webes platform kiválasztásában, szükség esetén szerverkapacitást tud biztosítani. Már kiválasztott platform használatában segítséget tud nyújtani bármilyen elakadás esetén, technikai segítségnyújtást is ajánl.
Telefonszám: +36703425494

Az Ethical Hacking Consultancy Kft. online és telefonos szakmai konzultációs lehetőséget ajánl fel pedagógusok és rendszergazdák számára.
Telefonszám: +36304441355

A Mortoff Kft. segítséget nyújt a pedagógusok részére, hogy könnyebben megismerkedjenek a különböző online konferencia eszközök használatával.
Email cím: info@mortoff.hu Telefonszám: +3613195511

A Vivorbis Kft. szakmai segítséget ajánl a távoktatás, a számítástudományi és a programozási ismeretek területein.
Telefonszám: +3614568899

A Biztributor Kft. 1000 családnak biztosít Bitdefender Total Security 2020 magyar nyelvű antivírus licencet, 1 évre és 5 eszközre.
Telefonszám: +36 1 392 0218​

Az Újpedagógia vállalja általános és középiskolai tanárok tréningelését a digitális eszközök oktatásban történő használatában.

Email cím: info@ujpedagogia.hu
Telefonszám: +36302714725​

Az Unicomp Kft. a hálózatépítésben segít eszközt kiválasztani, beszerezni. Videokonferencia felépítésében tetszőleges platformon nyújt segítséget.
Email cím: info@unicomp.hu Telefonszám: +3622511130

Az Eddie okostelefonos alkalmazás játékosan és élményszerűen segít megérteni az 5. osztályos általános iskolai geometriai tananyagot. 

A Kerorg-Soft Kft. ingyenes Delphi oktatási licencet ajánl a programozás oktatásához és azzal kapcsolatos oktatási anyagokat. Email cím: info@kersoft.hu Telefonszám: +3612062147​

Díjmentes telefonos és online segítséget ajánl iskoláknak, kis és közép vállalkozásoknak a következő témákban: MS Teams, Zoom, Skype telepítése és használata, csevegő csoportok kialakítása, VPN készítés és beállítás, egyéb felmerülő műszaki kérdések.

A DO-Q-MENT Digitális Kft. joghatás kiváltását tudja megoldani a távolból, ahol bizonyító erőre van szükség az oktatási folyamatban, pl. érdemjegy adáshoz dolgozat beküldése, dokumentumok ellátása aláírással és időbélyeggel. A szolgáltatás havi 20 aláírásig a magánszemélyek számára ingyenes.

A Carant Antenna Kft. televízió, illetve WIFI antennát ajánl fel a távoktatás elősegítésére a vételi nehézséggel küzdő helyekre. Telefonszám: +36 30 229 9993​

Akriel, online számtan és algebra oktató alkalmazás. Segítségével az algebra tanulás és tanítás játékos és egyszerű. Általános iskola felső tagozattól középiskoláig.

A SKOLL Learning Technologies Kft. e-learning tapasztalatait szeretné felajánlani elsősorban a közép- és felsőfokú oktatás távoktatásra állásának támogatására: két oktatóvideóval, melyekből a pedagógusok elsajátíthatják az e-oktatás menetét, másrészt általános módszertani és technológiai szaktanácsadással, mely díjmentesen elérhető a covid-tavoktatas@skoll.hu e-mail címen és a +36302151993 telefonszámon.

A távoktatáshoz használható digitális eszközökre vonatkozó ismereteik (szoftverek, videokonferencia megoldások és online alkalmazások) megosztásával ajánlják fel segítségüket a tanároknak. A kérdéseket a Nokia Budapest Help weboldalon várják.

A Panda DOME Advanced vírusvédelmi szoftver egyaránt használható diákok és tanárok által az otthoni tanulásra, oktatásra bevont eszközök védelmére. Online formában, az alábbi oldalon letölthető a termék, innentől 3 hónapig ingyenes védelmet biztosít az adott eszközön.

A Colibri Online Studios online tartalomgyártási szolgáltatást ajánl fel. Segítenek webináriumok készítésében, valamint digitális kommunikációs és oktatási anyagok gyártásában (animációk, prezentációk, grafikák).

E-mail: studios@joincolibri.com
Telefonszám: +36 30 283 1957

Úgy gondoljuk, a jelenlegi helyzetet csak összefogással lehet megoldani. Összefogásra van szükség a digitális oktatás terén is. ingyenes supportot kínálunk intézményi partnereinknek, de szeretnénk egyedi segítséget is nyújtani a tanulóknak, szülőknek is. Webfejlesztéssel illetve hostinggal is tudunk segíteni.

Informatikai tananyagok, oktató videók készítése, wp alapú webhelyek építésében közreműködés.
Referenciák:
- www.pcsuli.hu/infotagozat
- www.pcsuli.blogspot.hu

Egyetemi oktatóknak adunk lehetőséget arra, hogy az elmaradt órák jegyzeteit, a tanulmányaikat és az általuk írt könyveket feltegyék egy ingyenes, online olvasó felületre, ahol jogdíjat kapnak az olvasások után. A biztonságos feltöltésről és a jogi háttérről videós meetingeken tartunk előadást.

A SOLIDWORKS diákverziójával szeretnénk segíteni a tanárokat és diákokat, hogy otthonról, illetve távoktatásban/-tanulásban el tudják végezni a CAD/CAM oktatást/ tanulást. Kérem, amennyiben igényt tartanak a SOLIDWORKS diákverzióra, írjanak az info@eurosolid.hu e-mail címre, mi pedig elküldjük elektronikusan.

Webinár, csoportmunka, online képzés Webex platformon; kapcsolattartás az iskolákkal, tanárokkal elsősorban informatika tanárokkal, az iNFOTANÁR Mentor Program keretében.

Közoktatási ICT infrastruktúra üzemeltetésének monitorozása, támogatása NETvisor szoftvertermékekkel. Konzultáció, tanácsadás a megfelelő digitális oktatási módszertan, illetve az azt támogató eszközök, termékek, alkalmazások kiválasztásában, használatuk elsajátításában.

A Neumann Társaság közösségimédia-tananyagot és a gyakorláshoz használható példatárat tett ingyenesen letölthetővé.

A Neumann Társaság ingyenesen letölthető IT biztonsági tananyaga, amely egyebek mellett a koronavírus-vészhelyzet nyomán elszaporodó online csalások ellen is tartalmaz információkat közérthető formában.

A Wordzie Angol és Német Szótanító program minden tanári funkcióját, csoportos játék lehetőségét, házi feladat kiadó, versenyeztető funkcióját ingyenesen használhatják a tanárok.

Ingyenes pneumatika, elektropneumatika webes szeminárium hetente kétszer 45 perc időtartamban alakalmanként akár 250 diák részére online videókonferencia megoldás révén. A becsatlakozás módjáról és a pontos tanrendről itt tájékozódhat.

A Xeropan csapata ingyenesen nyújt több mint 1600 videós, szótanuló és nyelvtani leckét alapfoktól felsőfokig (A1-től C1-ig) és intuitív szórakoztató feladatokkal élvezetes időtöltéssé varázsolja a nyelvtanulást.

Az Eruditio Oktatási Zrt. 10 perces fejezetekből álló, gyorsan elsajátítható tananyagot állított össze a digitális mentoroknak, mentőövet nyújtva a tanároknak a digitális oktatás területén: módszerek, eszközök, tippek, hasznos oldalak, kvíz.

A ShiwaForce.com Zrt. felajánlja, hogy segítséget nyújt azon szervezetek számára, melyek nehezebben tudtak átállni a hatékony távmunkára. A 10 főig ingyenesen használható feladatkezelő és közös tudástár platformunk bevezetéséhez és használatához tanácsadást és oktatást is biztosítunk.

A Senior Suli egy 15 részből álló videós oktató anyag, amely a veszélyhelyzetben kiemelten kezelt, idősödő korosztály számára nyújt segítséget. A program segítségével a senior korosztály könnyen elsajátíthatja az internet világában szükséges ismereteket és kiélvezheti az online tér nyújtotta lehetőségeket.

Civil összefogás teszi lehetővé, hogy országos szinten segítsen egymásra találni azoknak, akik tanítani szeretnének, és akiknek a tanulásban van szükségük támogatásra. A felület használata ingyenes, önkéntes mentorok és diákok regisztrációját várjuk.

A SAS a regisztrációtól számítva 30 napra ingyenessé teszi online kurzusait! Legyen szó mesterséges intelligenciáról, gépi tanulásról, Big Datáról, adattudományokról vagy akár ügyfélintelligenciáról - az érdeklődők most ingyen bővíthetik tudásukat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „Médiaszertár” zárt Facebook csoportján keresztül szakmai támogatást nyújt a távoktatással kapcsolatban segédanyagokkal, tanácsokkal.

Távoli, digitális oktatást segítő útmutatók, Facebook csoportok

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ munkatársai a dpmk.hu oldalon folyamatosan frissülő validált tartalmakkal, ajánlásokkal, cikkekkel támogatják a pedagógusokat a digitális oktatásra való minél zökkenőmentesebb átállásban.

A moderniskola.hu egy online tanulási lehetőségeket összegyűjtő és bemutató weboldal. ​

A tanárblog.hu oldal elérhetővé tett egy digitális pedagógiai útmutatót.

A „Digitális Témahét Tanári Fórum” Facebook csoport támogatást nyújt a tantermen kívüli digitális oktatás megvalósításához.

Az „Online otthonoktatás” Facebook csoport segítséget nyújt az otthoni online oktatás és tanulás területén.

Az Oktatási Hivatal elérhetővé tett egy módszertani ajánlást az oktatás megszervezésére a tantermen kívüli, digitális munkarendre.

Az NMHH összegyűjtötte az 5 leghatékonyabb tanácsot a nethasználati szokásokkal kapcsolatban koronavírus idejére, melyek segítik a felhasználókat, hogy még csúcs időben is jó minőségben érjék el az internetet.

Informatikus és matematika tanári végzettséggel rendelkező szakember felajánlja, hogy napi 2 órában általános iskolások számára matematikát oktat online. Szükség esetén helyszínre is el tud menni felvétel céljából Budapesten.

A kapcsolattartás megkönnyítésére: tankönyv a közösségi média legkülönbözőbb platformjainak használatához. Videók, képek, sztorik, adatok az informatika történetéről, a megnövekedett szabadidő hasznos eltöltéséhez vagy az élményalapú oktatáshoz.

Az XCLASS nyelvi laboratóriumi szoftver segítségével 15 tanuló és 1 tanár tud 1 blended formában történő virtuális nyelvórán részt venni. A tanulók belépésük után - az előzetes regisztráció alapján – automatikusan egy olyan terembe „ülnek be”, amely a nyelvi tudásszintjüknek megfelelő.

Távoli, digitális oktatást segítő eszköz és tananyag gyűjtemények

Az Oktondi nevű oldal pedagógusok és diákok átállását segíti az online oktatásra. A felületen a NAT-tal összhangban folyamatosan bővülő online anyagok találhatók évfolyam, tantárgy és téma szerint rendezve, valamint használati útmutatók és tutorialok a különböző hasznos eszközökhöz.

A zsenileszek.hu weboldalon elérhető a teljes általános iskolás és középiskolás matematika tananyag rövid, 5-10 perces videók formájában.

A „Hasznos digitális holmik a tanításhoz” gyűjtemény a távoktatás során jól használható IKT eszközöket sorakoztat fel.

Érettségire és felvételire készülőknek az elmúlt másfél évtized központi írásbeli feladatsorai azonnal elérhető javítókulccsal elsősorban matematikából, mellette pluszban történelemből, biológiából, kémiából és magyar anyanyelvből is. Vántus András Telefonszám: 20/424-89-36 Email: info@matematica.hu

Egy elektronikus könyvtárt hoztunk létre az egyetemi hallgatóknak, hogy megkönnyítsük az otthonról való tanulást és hozzáférhessenek a szükséges irodamakhoz felhasználóbarát környezetben. 

Ingyenes középiskolai matematika oktató online tananyagok és matematika érettségi felkészítő felület.

A Neumann Társaság digitális tananyagokkal, informatikatörténeti adattárral, a programozás gyakorlását biztosító online feladatbankkal és más letölthető segédanyagokkal segíti az érettségire készülő diákokat és tanáraikat.
A nem informatikus szakos tanároknak távoktatás segítésére e-learning összefoglaló

A Qulto Education interaktív oktatási anyagok összeállítását és felhasználását támogató on-line platform. A szoftver a közoktatásban és közgyűjteményekben dolgozó pedagógusok munkáját teszi hatékonyabbá, a játszva tanulás élményével. A platformot a koronavírus veszélyhelyzet fennállásáig ingyenes biztosítjuk.

A távoktatás ideje alatt a Darts Matek program ingyenesen elérhető.

Ingyenesen elérhető filmek, TV csatornák

Összesen 96 hír, sport, zene, rajzfilm, szórakoztató és egyéb csatornát tett elérhetővé minden digitális előfizetője számára.

A Vodafone lakossági ügyfelei számára díjmentesen biztosítja a Premium TV és FilmBox Pro csatornák elérését április 30-ig.

Az EuroCable Magyarország Kft. az ITT/OTT TV szolgáltatásában bárki számára előfizetési díj nélkül elérhető az M5 oktatási csatorna az összes közszolgálati csatornával egyetemben.

A TARR Kft. a Szekszárd és környéke régió, Mecseknádasd, Zalaegerszeg és környéke régió, valamint FTTH területhez tartozó településeken az ÁSZF szerinti Alap, illetve Extra kábeltévé előfizetői számára bizonyos kódolt, értéknövelt digitális csomagokban lévő műsorok kódolás nélkül érhetőek el.

A PR-TELECOM március 16-ától minden digitális tévészolgáltatásra előfizető ügyfele számára ismeretterjesztő, oktatási, vallási, sorozat, film, szórakoztató, életmód, rajzfilm, zene, közéleti, hír és nemzetközi csatornákat tett elérhetővé kódolatlanul, várhatóan 30 napra.

Egyéb felajánlások

A „Maradj otthon - költözz a webre!” elnevezésű kezdeményezés keretében a honlap.hu a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára díjmentessé teszi fél éves időszakra honlapkészítő szoftverének használatát, amelynek segítségével a cégek maguknak tudnak internetes jelenlétet biztosítani, saját honlapot készíteni.

Ismeretterjesztő filmek Jedlik Ányos, Kempelen Farkas, Nemes Tihamér, Kozma László, Tarján Rezső és az infokommunikációs ipar más úttörőinek életéről.

Az Offisys papír alapú dokumentumok digitalizálását, informatikai rendszerkapacitást biztosít e-dokumentumok előállítására. Személyes szakmai támogatás helye: 1043. Budapest Dugonics utca 11.
Telefonszám: +36 1 403 9508

Virtuális Múzeum, idővonal – interaktív túra a hazai informatika történetében.

Távoli múzeum látogatás, jelenleg zárva tartó múzeumunk galériája, leírásokkal.

Informatikatörténeti Adattár – rengeteg adat, érdekesség, a magyar informatika kincsestára.

Híres magyar informatikusok – 50 egyedülálló, máshol nem látható portré, előadás.

A szellemtáltos legendája, Alsómocsolád Község történetét feldolgozó történelmi kalandregény Szélesi Sándor tollából, eBook és PDF formátumban. Egy izgalmas kalandregény, aminek helyszíne Alsómocsolád, története pedig az idők folyosóján oda-vissza járva a tegnapokat köti össze a holnapokkal.

Egyéni felajánlások -
egyéni, személyre szabott informatikai segítség, távoktatás

Az egyéni felajánlásokat tartalmazó oldalt reCAPTCHA védi, és a Google Biztonsági Szabályzata és Használati Feltételei érvényesek rá.

©2020 Minden jog fenntartva Digitális Jólét Program

Kérjük fogadja el a sütik használatát honlapunk további használatához. További információ

Honlapunk zavartalan működése érdekében sütiket használ. Megértésüket köszönjük!

Bezárás