Mobilnet, extra adatkeret szolgáltatás

A Telekom 10 GB extra mobiladatot biztosít minden havidíjas és domino ügyfelének. A 10 GB adatmennyiség felhasználását követően a Telekom alkalmazásban 10 GB belföldi és EU-roaming extra adatmennyiség aktiválható március 16-tól, a Telekom havi díjas és feltöltőkártyás lakossági és kisvállalati ügyfeleinek.

A Telenor 100 GB extra mobiladatot szolgáltat ügyfelei számára. Az ingyen net lehetőség minden ügyfél számára elérhető visszavonásig, de legalább március 31. éjfélig.

A Vodafone ügyfelei számára 15GB extra adatkeret vált elérhetővé az elkövetkezendő három hónapra, számlázási ciklusonként 5-5GB, melyet a My Vodafone applikáción keresztül lehet aktiválni.

A DIGI és Invitel előfizetőknek a DIGI honlapján közzétett településeken a mobilnet szolgáltatás továbbra is korlátlan és ingyenes.

Távoli, digitális munkavégzést segítő felajánlások

A Cisco ingyenesen elérhetővé tette lakossági Webex (virtuális megbeszélés platform) szolgáltatását, valamint 90 napra elérhető a vállalati Webex szolgáltatás ingyenes, korlátozás nélküli próbaverziója is.

Több biztonsági megoldással is szolgálnak a biztonságos távoli munkavégzésre vonatkozóan (VPN, DNS-alapú biztonsági megoldás, több-faktoros autentikáció).

A digitális munkavégzést, távmunkát támogató Microsoft felhő alapú megoldásai közül az Office 365 Vállalati Alap és Prémium csomagokra történő új előfizetés esetén a szolgáltatások az első 3 hónapban díjmentesen vehetők igénybe a Telekom ügyfelei számára.

Az Oracle Academy DBA és Java programozói online tananyagai ingyenesen elérhetőek.
Email cím: eva.csilla.fazekas@oracle.com
Telefonszám: +36705119101

Az ALPHANET Informatikai Zrt. felajánlja teljes szerviz eszköztárát, szolgáltatásait, szakértői kapacitását minden olyan esetben, ahol bárkinek szüksége van az informatikai, számítástechnikai eszközei esetében támogatásra.

Távoli, digitális oktatást segítő felajánlások

A Cisco 180 napra elérhetővé teszi Webex platform oktatási moduljának (Training Center) teljes értékű próbaverzióját.

A Microsoft ingyenes webes tanfolyamokon, webinárokon mutatja be a digitális oktatás lehetőségeit pedagógusoknak.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság „Médiaszertár” zárt Facebook csoportján keresztül szakmai támogatást nyújt a távoktatással kapcsolatban segédanyagokkal, tanácsokkal.

A Telenor Hipersuli digitális tanáraitól ingyenes eszköz és módszertani javaslatcsomag érhető el a távoktatás bevezetésére szülőknek és pedagógusoknak.

A Vodafone adathasználat nélküli elérhetőséget biztosít az országosan elérhető oktatási anyagokat tartalmazó weboldalak, applikációk (például: mozaweb.hu, oktatas.hu, nkp.hu, videotanar.hu, ekreta.hu) használatához.

A Vodafone Alapítány e-learning rendszerén keresztül az érdeklődő pedagógusok ingyenesen elvégezhetik az „IKT eszközök a tanórán” című 30 órás akkreditált tanár-továbbképzési programot.

A Vodafone Digitális Iskola Programra kidolgozott „Kisokos” egy komplex szakmai anyag, mely digitális felületek használatához és a tanításba való integrálhatóság lehetőségeihez ad útmutatót közérthető módon.

A „Vodafone Tanári szoba” a Vodafone Digitális Iskola Programban dolgozó pedagógusok jó gyakorlatainak megosztására létrehozott oldal, amely várja a digitális ötletekre vágyó és kipróbált módszereiket szívesen megosztó tanárokat, ezáltal segítve a pedagógusok és az iskolák digitális transzformációját.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság honlapjáról nyomtatható formában ingyenesen letölthető az IKT pedagógusoknak című tananyag, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait. A társaság szakértőitől e-mailben is kérhetnek segítséget az informatikával ismerkedő pedagógusok és felhasználók is.

A Lombiq Technologies Kft. egy többéves távoktatási tapasztalattal rendelkező és távmunkában dolgozó webfejlesztő cég, amely segítséget tud nyújtani útmutatóival a prezentáláshoz, műszaki előadásokhoz, az előadásmód javításához, valamint online meetingekhez. A Microsoft Teams vagy Skype szolgáltatások távoktatásra való használatát is tudják röviden oktatni, az arra jelentkező oktatókkal felkészítő alkalmakat és próbaelőadásokat tartanak.

A Codecool budapesti oktatóközpont elsősorban tanárok és szülői csoportok számára kínál ingyenes segítséget a digitális munkarend gyors felállításához. A pedagógusok, szülők többek között olyan feladatokkal kapcsolatban kérhetnek útmutatást a programozóiskola csapatától, mint a programok telepítése, tanulási csoportok létrehozása, vagy prezentációk és videók rögzítése, feltöltése, megosztása.

Az IBM felajánlja oktatási intézmények részére, hogy egészen július 31-ig ingyen használják a Video Streaming vagy Enterprise Video Streamingterméket. A platformon lebonyolíthatóak online előadások vagy tanórák, valamint feltölthetőek tananyagok videó formátumban.

Az ITware Kft. online és telefonos szakmai segítséget ajánl a digitális oktatás támogatására.

Email cím: ITW_sales@itware.hu
Telefonszám: +36301902787

A 3bit Kft. online és telefonos szaktanácsadást nyújt online oktatással, módszertannal, lehetőségekkel, tapasztalatokkal kapcsolatban.
Email cím: ivsz@3bit.hu Telefonszám: +36709450554

A Green Fox Academy online segítséget ajánl, útmutatót ad a távoktatás megvalósításához a „best practice”-ek által.
Email cím: peter.szel@greenfoxacademy.com
Telefonszám: +36705119101

Az A Manóba! szervezete segítséget nyújt a távoktatás bevezetésében.

A Ketsch Kft. online és telefonos szakmai segítséget nyújt tanárok részére a front-end fejlesztés, felhő és big data megoldások területén.
Email cím: info@ketsh.hu Telefonszám: +36204119806

Az Oracle Academy DBA és Java programozói online tananyagai ingyenesen elérhetőek.
Email cím: eva.csilla.fazekas@oracle.com Telefonszám: +36705119101

Adatkeret használata nélkül elérhető a Vodafone Magyarország Alapítvány Vodafone Apptár applikációja, ahol több száz tanulást segítő alkalmazás található. Ezek szűrhetők tantárgy, évfolyam és kompetencia szerint, illetve használható mobiltelefonon és tableten egyaránt. Az Apptár androidos eszközökön, az abban található alkalmazások viszont Android és iOS eszközökön egyaránt működnek.

A Vodafone Magyarország Digitális Iskola Program videógyűjteménye olyan tanítási célokra hatékonyan használható alkalmazások használatát bemutató videókat tartalmaz, melyek az IKT eszközök használatában kevésbé járatos pedagógusok számára is könnyedén követhetőek.

A Vodafone Magyarország azzal segíti továbbá a digitális oktatást oktatói és tanulói oldalról egyaránt, hogy adatforgalom-mentessé és elérhetővé teszi a távoktatáshoz kapcsolódó letöltéseket és megoldásokat, így a Vodafone Digitális Tanterem Programjához kapcsolódó tartalmakat is.

A T-systems Magyarország „Válj Digitális Pedagógussá MOST” Programjának mini-képzésében gyakorlatias leírások, számos ötlet és tanács segíti a pedagógusokat a digitális pedagógussá válás útján.

A Telekom felhasználóinak számos otthoni oktatást segítő tartalmi lehetőség és ajánlat áll rendelkezésére a Digitális edukáció keretében, ingyenesen elérhető meglévő és újonnan bekerülő tartalmak formájában, melyek az IPTV Videotékában kiemelve és a TV GO tematikus aloldalán érhetőek el. Elérhetőek továbbá az M5 által sugárzott oktatási anyagok, IPTV-n június 30-ig vagy a jelenlegi helyzet fennállásáig az archív TV menü legelső helyén kiemelt mappa az „M5 – digitális oktatás”.

A Telenor MyTV szolgáltatásában bárki számára előfizetési díj nélkül érhető el az M5 oktatási csatorna, Telenor ügyfeleknek adatforgalom felhasználása nélkül.

A Magyar Digitális Oktatásért Egyesület saját résztvevői hálózatában a valós gyakorlat feldolgozása megosztható jógyakorlatként, továbbá mentorálást, egyéni és iskolai szintű szakmai tanácsadást ajánlanak fel a távoktatásos mintaórák kidolgozásában.
Email cím: egyesulet@mdoe.hu Telefonszám: +36302809450

A Redmenta több mint negyed millió magyar pedagógus és diák alkotta felhasználó bázissal rendelkezik, tanári közösségük több mint ezer saját anyagot ajánl fel azok számára, akik még nem hozták létre digitális tartalmaikat, ezeket az anyagokat folyamatosan kategorizálják. Azon felül, hogy a Redmenta használatához bármilyen segítséget megadnak, az iskoláknak is felajánlják segítségüket az átállást illetően.
Email cím: hello@redmenta.com Telefonszám: +36304724802

A SysWeb Kft. a LimeSurvey magyarországi partnereként az oktatási anyag számonkérésének digitális megvalósításában ajánl segítséget. A LimeSurvey egy ingyenes szoftver rendszer, ennek installálásában és a számonkérő kérdőívek elkészítésében, kiértékelésében biztosítanak a pedagógusok számára online segítségnyújtást és tréningeket.
Email cím: office@sysweb.hu Telefonszám:+3617004189

A Systemathx Hungary Zrt. informatikai szaktanácsadást ajánl és számos online képzést, tréninget.
Email cím: info@systemathx.hu Telefonszám:+36202270588
Szakmai segítség formája: online, telefonon

A Balázs-Diák Kft. saját fejlesztésű Ügyesedni és Újgenerációs szoftvereivel kapcsolatos tájékoztatást és útmutatót ad az online felület eléréséhez és ingyenes használatához.
Email cím: info@balazs-diak.hu Telefonszám: +36204664116

Az Avsys Kft. online és telefonos segítséget ajánl fel a Promethean interaktív táblák és érintőképernyők távoktatásban való alkalmazásához.
Email cím: info@avsys.hu Telefonszám: +3612960641

Az ALPHANET Informatikai Zrt. felajánlja teljes szerviz eszköztárát, szolgáltatásait, szakértői kapacitását minden olyan esetben, ahol bárkinek szüksége van az informatikai, számítástechnikai eszközei esetében támogatásra.
Email cím: sevice@alphanet.hu Telefonszám: +3612421830

Az Ethical Hacking Consultancy Kft. online és telefonos szakmai konzultációs lehetőséget ajánl fel pedagógusok és rendszergazdák számára.
Telefonszám: +36304441355

A Mortoff Kft. segítséget nyújt a pedagógusok részére, hogy könnyebben megismerkedjenek a különböző online konferencia eszközök használatával.
Email cím: info@mortoff.hu Telefonszám: +3613195511

Az ASC Vezetői és Informatikai Tanácsadó Kft. szakmai tréninget ajánl a pedagógusoknak a digitális oktatás megtervezésére és az oktatás megtartására. Továbbá segítséget nyújtanak a Jitsi konferencia kezelő program használatával kapcsolatban.
Email cím: koronavirus@asc.hu Telefonszám: +36303036764

A RisingStack Kft. támogatást ajánl iskolai szerver kapacitással kapcsolatos krízis, rendszerösszeomlás esetén, felhő szolgáltatást, valamint limitált darabszámban virtuális gépeket biztosítanak.
Email cím: info@risingstack.com Telefonszám: +36305411474

A WebSoft Informatika segít az iskoláknak nyílt forráskódú, webes platform kiválasztásában, szükség esetén szerverkapacitást tud biztosítani. Már kiválasztott platform használatában segítséget tud nyújtani bármilyen elakadás esetén, technikai segítségnyújtást is ajánl.
Telefonszám: +36703425494

A CustomerView segít a megfelelő oktatási platform kiválasztásában, illetve bármilyen platform használatának betanításában. Ha szükséges, egy adott oktatási intézménynek segít a módszertan kidolgozásában a digitális oktatás kezdő lépésétől.
Email cím: info@customerview.hu Telefonszám: +36706196291

A Passed Informatikai Kft. szoftvertesztelési szolgáltatást ajánl a tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállás kialakításában.
Email cím: info@passed.hu Telefonszám: +36703873566

Az Újpedagógia segít a digitális átálláshoz szükséges megfelelő platform kiválasztásában, valamint vállalja a tanár közösség digitális tréningelését.
Email cím: info@ujpedagogia.hu Telefonszám: +36302714725

A Perbit HR Magyarország Kft. 100 főnél nagyobb tantestület- és tanuló csoportoknak ingyen HR szoftvert ajánl fel a kommunikáció hatékony kezelésére. Továbbá informatikai technikai segítséget nyújt a tanároknak bármilyen elakadás esetén.
Email cím: fejer.tamas@perbithr.hu Telefonszám: +36709482434

A Netlife Kft. szakmai támogatást nyújt számos szoftver (például Slack, Asana, Meets, Teams, Skype, Office365,TeamViewer) használatának bemutatása és magyarázása, illetve a beállítások elvégzése által.
Email cím: info@netlife.hu Telefonszám: +36303361265

A Vivorbis Kft. szakmai segítséget ajánl a távoktatás, a számítástudományi és a programozási ismeretek területein.
Telefonszám: +3614568899

Az Unicomp Kft. a hálózatépítésben segít eszközt kiválasztani, beszerezni. Videokonferencia felépítésében tetszőleges platformon nyújt segítséget.
Email cím: info@unicomp.hu Telefonszám: +3622511130

A pkhome.hu Kft. a digitális átállással kapcsolatban ajánl szakmai tanácsadást.
Telefonszám: +36209433335

A Kerorg-Soft Kft. ingyenes Delphi oktatási licencet ajánl a programozás oktatásához és azzal kapcsolatos oktatási anyagokat.
Email cím: info@kersoft.hu Telefonszám: +3612062147

NICOpro Kft. az informatikai megoldásokban, azok használatában ajánl szakmai segítséget.
Email cím: nicopro@nicopro.hu Telefonszám: +3679326581

A Login Autonom Kft. szülőknek, tanároknak és iskoláknak is segítséget ajánl IT kérdésekben. A felajánlás nem szoftverspecifikus.
Email cím: info@login.hu Telefonszám: +36619988200

A PC Trade Systems Kft. online és telefonos tanácsadást ajánl iskoláknak ingyenesen a következő témakörökben: MS Teams használat és csoportok kialakítása, online oktatás Skype/Teams felületen és Wordwall telepítés.
Email cím: kozbeszerzes@pctrade.hu Telefonszám: +3662310020

Az EuroCable Magyarorszag Kft. ingyenes online és telefonos tanácsadást ajánl videostreaming kapcsán a rögzítéstől a streaming lebonyolításáig, április 15-ig.
Email cím: Irjalnekunk@1240.hu Telefonszám: +3619110100

Az IEC International Education Center Kft. szakmai tanácsadást nyújt felsőoktatási kérdésekkel kapcsolatban.
Email cím: iec@iecinfo.hu Telefonszám: +36703710258

A Novitech Kassa online tanácsadást nyújt iskolák (elsősorban felsőoktatási, felnőttoktatási) számára a tanítás online menedzseléséhez, a tantárgyak online tanításához Sharepoint es webmeetingek által.
Email cím: toth@novitechgrup.sk Telefonszám: +352691554719

Távoli, digitális oktatást segítő útmutatók, Facebook csoportok

A Digitális Pedagógiai Módszertani Központ munkatársai a dpmk.hu oldalon folyamatosan frissülő validált tartalmakkal, ajánlásokkal, cikkekkel támogatják a pedagógusokat a digitális oktatásra való minél zökkenőmentesebb átállásban.

A moderniskola.hu egy online tanulási lehetőségeket összegyűjtő és bemutató weboldal.

A tanárblog.hu oldal elérhetővé tett egy digitális pedagógiai útmutatót.

A „Digitális Témahét Tanári Fórum” Facebook csoport támogatást nyújt a tantermen kívüli digitális oktatás megvalósításához.

Az „Online otthonoktatás” Facebook csoport segítséget nyújt az otthoni online oktatás és tanulás területén.

Az Oktatási Hivatal elérhetővé tett egy módszertani ajánlást az oktatás megszervezésére a tantermen kívüli, digitális munkarendre.

Távoli, digitális oktatást segítő eszköz és tananyag gyűjtemények

A „Hasznos digitális holmik a tanításhoz” gyűjtemény a távoktatás során jól használható IKT eszközöket sorakoztat fel.

A zsenileszek.hu weboldalon elérhető a teljes általános iskolás és középiskolás matematika tananyag rövid, 5-10 perces videók formájában.

Ingyenesen elérhető filmek, TV csatornák

A Telekom Videotékában ingyenes filmek is elérhetőek.

A Vodafone minden otthoni digitális TV előfizetéssel rendelkező ügyfele számára elérhetővé teszi a Premium TV és a FilmBox Pro csomagban lévő csatornákat április 30-ig. A Premium TV csatornák UPC TV előfizetéssel érhetőek el, míg a FilmBox Pro csomag UPC és Vodafone TV előfizetéssel is.

A PR-TELECOM március 16-ától minden digitális tévészolgáltatásra előfizető ügyfele számára ismeretterjesztő, oktatási, vallási, sorozat, film, szórakoztató, életmód, rajzfilm, zene, közéleti, hír és nemzetközi csatornákat tett elérhetővé kódolatlanul, várhatóan 30 napra.

Összesen 96 hír, sport, zene, rajzfilm, szórakoztató és egyéb csatornát tett elérhetővé minden digitális előfizetője számára.

A Vodafone lakossági ügyfelei számára díjmentesen biztosítja a Premium TV és FilmBox Pro csatornák elérését április 30-ig.

A Magyar Kábelkommunikációs Zrt.-hez tartozó távközlési szolgáltatók a honlapon található listán megjelölt településeken igénybevehető szolgáltatásokat díjmentes bekapcsolással és hűségidő nélkül biztosítják.

Egyéb felajánlások

A „Maradj otthon - költözz a webre!” elnevezésű kezdeményezés keretében a honlap.hu a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások számára díjmentessé teszi fél éves időszakra honlapkészítő szoftverének használatát, amelynek segítségével a cégek maguknak tudnak internetes jelenlétet biztosítani, saját honlapot készíteni.

©2020 Minden jog fenntartva Digitális Jólét Program

Kérjük fogadja el a sütik használatát honlapunk további használatához. További információ

Honlapunk zavartalan működése érdekében sütiket használ. Megértésüket köszönjük!

Bezárás