Digitális Jólét Program

Digitális Jólét Program (DJP) – mindenkor és mindenhol a digitális fejlesztésekért!

A digitalizáció a hétköznapjainkat, a vállalati működést, a nemzetgazdasági folyamatokat, és így végső soron a világgazdaság működését alapvetően meghatározó jelenséggé vált. A XXI. században az emberiség fejlődése nem képzelhető el a digitalizáció nélkül.  A digitális átalakulás olyan átfogó társadalmi jelenség, amely visszavonhatatlanul megváltoztatja az emberek életét. Magyarország kormánya felismerte ennek az átalakulásnak a jelentőségét, ezért a polgárokat és a vállalkozásokat fel akarjuk készíteni rá.

A Magyarország Kormánya 2015 végén – az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció, az InternetKon eredményei alapján – elindította a digitális ökoszisztéma egészét érintő Digitális Jólét Programot (DJP).

A program célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerüljön. Magyarországon a digitalizáció folyamata felgyorsult, ehhez a Digitális Jólét Program keretében hozott intézkedések is hozzájárultak. Elkészültek a következő évek digitális fejlesztési irányait meghatározó stratégiák és több fontos, európai viszonylatban is meghatározó döntést hoztunk a digitális ökoszisztéma valamennyi szereplőjével közösen. Ilyen például az internetezés áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentése, ezzel Magyarországon lett a legalacsonyabb az internetezés adója az Európai Unióban.

Magyarország Kormánya, széleskörű szakmai és társadalmi egyeztetést követően, 2017. nyarán döntött a Digitális Jólét Program kibővítéséről, a Digitális Jólét Program 2.0-ról. A DJP2.0 a digitális előnyszerzés stratégiája: a gazdaság, az állam működése és a társadalom digitális fejlesztésének valamennyi területén megfogalmazza a digitalizációt támogató programokat.

A DJP továbbfejlesztésének, a Digitális Jólét Program 2030 olyan új megoldásokra és fejlesztésekre tesz javaslatot, amelyek hatékonyan tudják értelmezni, kezelni a digitalizáció teremtette globális kihívásokat és lehetőségeket. A közigazgatás digitalizálása nem pusztán informatikai projekt, hanem egy átfogó társadalmi program. Az állam felelős a polgárok digitális jólétéért, ezért a DJP2030 központi témája a digitális államkormányzás. A digitalizáció jelenti a következő évtized legnagyobb gazdaságfejlesztési programját is, a sikeresség és gyarapodás egyik legfontosabb eszköze.

DJP hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország minél felkészültebb legyen az elkerülhetetlen digitális átalakulásra!

Partnereink

©2020 Minden jog fenntartva Digitális Jólét Program

Kérjük fogadja el a sütik használatát honlapunk további használatához. További információ

Honlapunk zavartalan működése érdekében sütiket használ. Megértésüket köszönjük!

Bezárás